Hesselen Cultureel

Het kan u bijna niet zijn ontgaan: Hesselen Cultureel heeft het afgelopen jaar behoorlijk aan de weg getimmerd. Allereerst de goed bezochte maandelijkse concerten en optredens in de kerk van Oosterhesselen, maar daarnaast  het project  “Rondom de oude Toren” op 28 mei en 3 september. Na een maandenlange voorbereiding  o.a. samen met leerlingen van De Woert en het Esdalcollege stonden deze twee dagen  in het teken van gedichten en verhalen.  Dit project was de bijdrage van Hesselen Cultureel aan het Culturele jaar 2021-2022 in de gemeente Coevorden.  Als blijvende herinnering  aan deze bijdrage  is een fraaie gedichtenbundel uitgegeven.

Ook hebben we dit jaar in het eerste weekend van september  voor het eerst na de Corona periode weer een tentoonstelling  georganiseerd  met  als thema “Op Portret”.

Tenslotte nog een heel bijzonder feit: Op 11 december  hebben drie bestuursleden van Hesselen Cultureel afscheid genomen.  Jantje Eising en Suzan Hidding, die beiden 18 jaar actief in het bestuur zijn geweest,  en Harm Jan Lesschen,  het “boegbeeld”  van HC, die  40 jaar lang voorzitter is geweest, maar ook mede-oprichter van de vereniging was.  Alle drie bestuursleden kregen behalve een mooie bos bloemen  een prachtig glaskunstwerk van Atelier Greetglas uit Hoogeveen. Harm Jan ontving daarnaast een speciaal voor hem geschreven gedicht van Suze Sanders. Grote dank aan alle drie leden voor hun inzet in al die jaren. Geweldig!

Met een fantastisch optreden van de Entertainmentgroep “De Traan”  gaat Hesselen Cultureel op zaterdag 28 januari  om 20 uur  in het nieuwe jaar weer van start.

Wij wensen u allen hele fijne gezellige, warme feestdagen toe en een voorspoedig 2023.

Het bestuur van Hesselen Cultureel