Midzomernachtloop 16 juni, doet u ook mee?

1e Midzomernachtloop op landgoed De Klencke

Natuurmonumenten organiseert op 16 juni ’s avonds eenMidzomernachtloop op en rond Landgoed De Klencke.Deze wandeltocht wordt door Natuurmonumenten elk jaar op ruim 25 locaties in Nederland georganiseerd. Dit jaar kunt u voor het eerst meedoen op landgoed De Klencke. Aanmelden is verplicht via www.natuurmonumenten.nl/midzomernachtloop. De opbrengst van de tocht is bestemd voor de actie ‘Alle beestjes helpen’ om de insecten in Nederland te redden.

De Midzomernachtloop is meer dan een gewone wandeling. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om eenmalig de natuur in de schemering en (deels) in het donker te ervaren. Onderweg zijn posten ingericht waar u de het natuurleven in de avond/nacht kunt ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan vleermuizen, kerkuilen of nachtvlinders. U maakt ook kans op reeën of spechten onderweg.

Keuze uit 2 routes

Gezinnen met jonge kinderen starten om 20.00 of 20.30 uur en lopen een route van 4.1 km. Deze deelnemers lopen grotendeels in het licht en komen tegen schemering terug. De volwassenen starten om 21.30 of om 20.00 uur lopen deels of geheel in het donker een route van 8,2 km. Bij terugkomst kunnen de deelnemers nog even nagenieten onder genot van een drankje en een versnapering. Kinderen mogen onder begeleiding boven een vuurkorf marshmallows roosteren. Deelnemers moeten zich van te voren aanmelden via www.natuurmonumenten.nl/midzomernachtloop. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld u snel aan.

Alle beestjes helpen

De opbrengst van de tocht is bedoeld voor de actie ‘Alle beestjes helpen’. Natuurmonumenten wil  samen met anderen de dramatische achteruitgang van insecten in Nederland te stoppen. Iedereen kan een steentje bijdragen door een insectenhotel te maken of aantrekkelijke bloemen te planten en ook door mee te doen met de Midzomernachtloop.