Natuurwerkdag

Natuurwerkdag 6 november 2021

Vandaag is er door onze grote groep vrijwilligers hard gewerkt in het park en het Dennenkampbosje.

Wat een geweldige opkomst. We kunnen trots zijn op zoveel betrokkenheid in ons dorp.

Het park en het bosje zien er weer netjes uit en de paden zijn weer goed begaanbaar.

Dit keer waren we speerpuntlocatie van Landschapsbeheer, waardoor we de dag net een beetje anders dan we gewend zijn hebben ingevuld.

Zo zijn we gestart met een muzikale intro van de slagwerkgroep van Excelsior.

We hebben bezoek gehad van Gedeputeerde Henk Jumelet, Wethouder Jeroen Huizing en Erik de Gruijter directeur van Landschapsbeheer. Zij hebben ook de openingshandeling gedaan, het planten van een notenboom in de dierenweide van ons park.

Daarna hebben ze een rondleiding gehad door het park en uitleg gehad over hoe het park tot stand is gekomen, tot hoe het er nu uit ziet en wordt onderhouden door de vrijwilligers.

Verder hebben ze een kijkje genomen bij de werkzaamheden die er werden gedaan zoals het maken van nestkastjes door de leerlingen van het Esdal en de Woert en hebben ze kunnen zien hoe het riet in de vijver en het gras met de zeis gemaaid werd.

Er zijn boompjes uitgereikt aan Henk Jumelet, Jeroen Huizing, Erik de Gruijter en Plaatselijk Belang door Judith van de Berg van Plan Boom. De vraag van haar om deze een goede plek te geven zodat we met deze boompjes een bijdrage kunnen leveren aan de biodiversiteit.

Dit jaar deed ook het Esdal voor het eerst mee aan deze dag. Met 10 leerlingen hebben ze zorg gedragen voor iets lekkers bij de koffie, hebben ze nestkastjes gemaakt en hebben ze geholpen bij het opruimen van takken en grasmaaisel.We vinden het fantastisch dat ook het Esdal zich zo ingezet heeft op hun vrije zaterdag.

Moe maar tevreden hebben de vrijwilligers de dag afgesloten met een heerlijke lunch met soep en broodjes.

Als blijk van waardering voor de hulp kreeg iedereen die heeft geholpen een boompje mee en de vaste groep vrijwilligers van het park kregen ook nog een voeder pindakaaspotje.

Al met al een hele geslaagde dag.