Nieuw dierenverblijf Zuster Mohrpark

NIEUW DIERENVERBLIJF IN HET ZUSTER MOHR PARK AANGEBODEN DOOR WELKOOP ZWEELOO.

Afgelopen woensdag 29 maart heeft Jan Kuipers van de Welkoop het nieuwe dierenverblijf in het Zuster Mohr Park overgedragen aan Plaatselijk Belang.

Het dierenverblijf had een aantal jaren bij Welkoop in Zweeloo in de winkel gestaan. Aangezien de verkoop van kleine huisdieren steeds meer plaats vindt vanuit dierenspeciaalzaken is de verkoop hiervan bij Welkoop afgebouwd en had het dierenverblijf geen functie meer in de zaak.

Plaatselijk Belang werd benaderd of wij belangstelling hadden om het dierenverblijf in het park te plaatsen. In overleg met Jody, de beheerder van de dierenweide, maken we graag gebruik van het aanbod.

Begin maart is het dierenverblijf op een aanhangwagen naar het park gereden en heeft het een mooi plekje gekregen. Voor het verblijf staat een kleine kippenren met doorzichtige wanden.

De dieren in de weide moeten er nog even aan wennen, de pauw wordt gelokt om op het dak te gaan slapen, tot nu toe zit hij alleen op de zijwand van de ren. De kippen hebben het verblijf verkend maar gaan nog steeds op stok in het oude dierenverblijf. De ree├źn hebben eraan gesnuffeld en goedgekeurd dat het verblijf in hun park staat.

Plaatselijk Belang is Welkoop zeer erkentelijk voor de schenking.