Oogstmarkt

Voor de vijfde keer op jaar vond in september de jaarlijkse traditionele oogstmarkt plaats in het Park.

Er was een groot aanbod van meerdere soorten eetbare pompoenen en sierkalebassen van klein tot reuze formaat, uitgestald op tafels en strobalen. Daarnaast een uitgebreid aanbod van eigen groen, variĆ«rend van sperziebonen, rode biet, ui, aardappelen en komkommers en paprika uit eigen kas.  

Voor het eerst dit jaar ook gestekte kamerplantjes, vetplanten voor in de tuin, bloemstukjes en buitenkransen en boomtomaat gekweekt door een enthousiaste tuinliefhebber.

Er was een kraam van de Zuivelhoeve met kaas gemaakt van melk uit eigen regio en een assortiment van andere zuivelproducten, en een stand ingericht met eigen gemaakte jam en diverse soorten honing van een plaatselijke iemker.

Het mooie weer heeft er mede toe bijgedragen dat er een gestadige aanloop was van belangstellenden en een levendige handel van de aangeboden oogstwaren.

De aanwezige picknicktafel was continu bezet, onder het genot van koffie met cake en koek kon men bijpraten en nieuwtjes uitwisselen van wat er allemaal gebeurt in Hesseln.

Een gezellige drukte op het pleintje bij de vijver van het park zonder beperkende maatregelen die geleidelijk aan niet meer nodig zijn.