Persbericht Zuidenveld

Noord-Sleen, 31 maart 2020

Beste redactie,

In het jaar 2020 bestaat de Tentoonstellingsvereniging 100 jaar. Het dingspil Zuidenveld met zijn acht gemeenten/kernen houdt sinds 1920 Zuidenveldtentoonstellingen in verenigingsverband. De landbouwtentoonstelling van oudsher is inmiddels ontwikkeld tot een festival voor jong en oud, voor mens en dier, voor boer, burger en voor buitenlui, waar het bonte leven van het platteland wordt gevierd. Het is een festival waar mooie tradities in ere worden gehouden, maar waar vernieuwing, creativiteit, innovatie en flexibiliteit ervoor zorgen dat de tentooonstelling inmiddels haar 100e verjaardag viert, in goede gezondheid.

De viering van het jubileum en de presentatie van het boek waren gepland op 7 mei aanstaande. Dit kan door de coronacrisis helaas geen doorgang vinden. Ik heb besloten om het boek wel uit te brengen. Meer dan ooit hebben mensen immers tijd en de behoefte om te lezen en met nostalgische gevoelens te bladeren in een jubileumboek.

Ik zou het op prijs stellen als u op de één of andere manier ergens in de maand april aandacht wilt schenken aan dit boek en de verjaardag van deze bijzondere vereniging.

De Kroniek is vanaf 1 mei 2020 te koop in alle acht kernen van het Zuidenveld op de volgende verkooppunten, of via een bericht aan mij, info@roelielubbers.nl.

Emmen                                The Read Shop, Emmermeer

Emmen                                The Read Shop Vermeer, Noorderstraat

Oosterhesselen                  Drogisterij Koopman

Odoorn                                Coop Supermarkt Schippers

Exloo                                    Geerts Warenhuis

Sleen                                   Hidding Dier & Tuin

Dalen                                   Drogisterij Annico

Zweeloo                             Welkoop

Schoonebeek                   DA Markant

Coevorden                         The Read Shop, Friesestraat

Zie voor collages met foto’s mijn Facebookpagina: www.facebook.com/roelie.lubbershilbrands.

Het boek heeft een luxe hardcover uitvoering, een formaat van circa 24 x 28 cm, telt 304 pagina’s en bevat veel foto’s. De kroniek kost €25.