Startsein bouw Havingahoeve Oosterhesselen

Start bouw van uniek project in Oosterhesselen.

Een feestelijke dag voor het project de Havingahoeve in Oosterhesselen. Afgelopen vrijdag werd hier de officiële start bouw ingeluid van de 5 boerdementen. Een belangrijke mijlpaal voor alle betrokkenen partners en kopers.

Wethouder Steven Stegen van de gemeente Coevorden verrichtte samen met een koper de officiële handeling door het bouwbord te bevestigen. Vervolgens werd er gezamenlijk een toast uitgebracht op een voorspoedige bouw.

Het project is een ontwikkeling van Jaap Ten Hoor van Jaho Vastgoed, die zich samen met diverse partners heeft ingespannen om een uniek woonproduct neer te zetten in Oosterhesselen, te weten de boerdementen. De boerdementen zijn appartementen in de sfeer van een Drentse boerderij maar met het hedendaagse wooncomfort. Zo worden de boerdementen voorzien van de meest energiezuinige en gasloze warmtepomp en worden ze dusdanig goed geïsoleerd dat ze volledig voldoen aan de eisen van nu. Verder hebben alle toekomstige bewoners een eigen tuin in plaats van een balkon, welke onder toezicht van een landschapsarchitect zal worden ingericht.

Het ontwerp is in handen van Dedem Architectuur die gebruikt heeft gemaakt van de kennis van Historische Vereniging “Klenckerheugte” zodat de glans van vroeger blijft bestaan.

De verwachting is dat de bewoners het tweede kwartaal van 2023 hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe boerdement.