Beweegtuin

Bewegen is gezond! Je voelt je niet alleen fitter en gezonder, maar verkleint ook de kans op welvaartsziekten. Bovendien is bewegen leuk! U krijgt meer energie, uw evenwicht neemt toe, uw botten worden sterker en uw reactievermogen neemt toe! Kortom: een gezonde geest in een gezond lichaam!

Regelmatig bewegen in de buitenlucht is dus gezond!

Met die gedachten in het achterhoofd nam het bestuur van Plaatselijk Belang het initiatief om een beweegtuin te realiseren, waar zowel jongeren als ouderen aan hun conditie kunnen werken. Het resultaat werd een beweegtuin in het Zuster Mohrpark, tegenover het woon- en zorgcentrum De Etgaarde.

Sinds juni 2013 maken veel inwoners van Oosterhesselen enthousiast gebruik van zes fitnesstoestellen, die op verschillende manieren kunnen worden gebruikt. De een gebruikt ze om fit te worden (of te blijven natuurlijk!), een ander om eens fijn te bewegen. Ook voor revalidatie- of hersteltrajecten zijn deze apparaten geschikt. Kracht, balans en coördinatie en zelfs een totale work out in de buitenlucht is mogelijk. Door bij het bewegen te focussen op de bewegingen en de ademhaling ontstaat rust in uw hoofd. Bovendien werken de meeste oefeningen  ook goed tegen stress.

Als extra beloning krijgt u het prachtige uitzicht op het Zuster Mohrpark.

Judith van Weperen