Glasvezel

Communiceren is een actueel onderwerp op dit moment. Dit kan natuurlijk door een praatje met elkaar te maken, maar het kan ook op heel veel andere manieren, bijvoorbeeld bellen, appen, skypen, chatten en facetimen. Allemaal mogelijkheden die deze tijd met zich meebrengt en waar wij van mogen meegenieten. Dan hebben we de tv en internet nog niet meegenomen in de mogelijkheden. U leest het, alles kan op dit moment maar hoe was dit eigenlijk 5 jaar geleden… Een goede zaak om even bij stil te staan, maar ook hoe zal het over 5 jaar zijn? Nu wordt er op veel scholen al huiswerk gemaakt via internet, een camping zonder wifi is duidelijk minder aantrekkelijk voor veel vakantiegangers en wat dacht u dan van een goede constante verbinding. Allemaal belangrijke argumenten, vooral voor de toekomst, denk aan de bedrijven die wij in het dorp hebben, de boeren in het buitengebied, de zorg en nog veel meer.

Samenwerking met Buurdorpen

Wij hebben hierover contact gezocht met de buurdorpen Wachtum, Gees en Dalen. Samen hebben we onze krachten gebundeld en zijn we aan het onderzoeken of ten minste 65% van de inwoners de intentieverklaring wil tekenen om mee te doen aan glasvezel. Wanneer u zich inschrijft om mee te doen, tekent u nog niet voor definitieve deelname. Bij 65% deelname kunnen we pas een volgende stap zetten in dit proces.

Wat hebben we tot nu toe gedaan en wat kunt u verwachten

Er zijn een aantal informatieavonden geweest, we hebben ons gepresenteerd tijdens de ladiesnight en bij de zeskamp tijdens het dorpsfeest. Er is huis aan huis gevraagd in het buitengebied van Oosterhesselen. De volgende stap is om huis aan huis te vragen of de bewoner de intentieverklaring wil tekenen. Komt er iemand bij u aan de deur en u vindt het voor uzelf een sneller internet niet nodig, dan zou wel kunnen tekenen voor de bedrijven in ons dorp, de kinderen en de toekomst. Bovendien  verplicht het tekenen u nog tot niets, meer info volgt.

Voor meer informatie, kijk dan op www.verbreedband.nl.