Speeltuinen

Oosterhesselen heeft twee speeltuinen in het dorp. Er is een speeltuin aan de Welhaak (Welvelde) en er is een speeltuin in de Marchieshof aan de Beatrixlaan. Deze speeltuinen zijn in 2006 voorzien van nieuwe speeltoestellen en geplaatst door Plaatselijk Belang en vele vrijwilligers.

Controle

De speeltoestellen worden elk jaar gekeurd door een onafhankelijke keuringsinstantie, die door de gemeente is aangesteld.

Onderhoudsdag

Kleine aanpassingen worden door Plaatselijk Belang zelf gedaan. Voor de grote aanpassingen en het schoonmaken van de speeltuinen hebben we samen met de buurtverenigingen een onderhoudsdag afgesproken. Dit doen wij twee keer per jaar, in het voorjaar en in het najaar.

Welvelde

In de speeltuin staat een combinatie speeltoestel. Deze bestaat uit meerdere glijbanen en klimtouwen/bruggen. Er staan ook nog twee veerelementen, een duikelrek en een dubbele schommel.

Marchieshof

In deze speeltuin staan diverse speeltoestellen. Een klim- speeltoestel, een klim- glijbaan speeltoestel, een dubbele schommel, een duikelrek, een speelhuisje en een speciale schommel (vogelnest). Dit vogelnest is ook geschikt voor mindervalide personen. Er staan ook nog drie veerelementen.